American Brown Ale

her får man det bedste fra USA. Der er både humle og gær, som hører til de absolut bedste i verden.
Der er brugt 5 slags malt og valset havre, som giver udpræget maltsmag med nogen sødme . Cascade og Amarillohumle giver smag og duft. Passer godt til det kolde frokostbord, eller bare som et godt glas øl. Alkohol ca. 5% og bør nydes ved 5-12 grader.

100% Fynsk Humle

100% Fynsk Humle Så er den her igen, den meget omtalte øl som er brygget udelukkende på fynske råvarer. Byg fra den lokale bonde og humle fra hegnet ud for bryggeriet. Humlen er dyrket i samarbejde med Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Årslev og byggen er maltet af Per Kølster. Smagen er ren og frisk og man fornemmer en fin humle aroma og svag bitterhed. Øltypen er Märzen og brygprocessen er gammel teknik (3 step decoction) som øger maltsmagen

Øllet holder 5,6% og bør serveres ved 5-12 grader

Belgian Blonde

Belgian Blonde er øllet med det lidt uklare udseende, som skyldes det relative høje indhold af hvedemalt.
Den er brygget på en blanding specialristede malte. En overgæret, belgisk inspireret øl, brygget med humle, som bidrager til en komplet øl. Belgian Blonde er en rigtig café-øl, perlende frisk og let til trods for den relativt høje alkoholprocent.
Den er kompleks, hvor duften er domineret af frugt og smagen er en behagelig blanding af sødme og bitterstof.
Øllet holder ca. 6,3% og bør serveres ved 9-12 grader

Canadian Maple - udgår efter mange år for at give plads til nye øl

Canadian maple er en efterårsfarvet øl fremstillet med bl.a. muncher malt som er mæsket  således at øllet får en fyldig maltprofil. Der er tilsat ægte canadisk ahornsirop der giver øllet en dejlig smag og sødme. De anvendte humler, First gold og Cascade efterlader tydelige smagsnoter som modsvarer ahorn siropens sødme.
Den er kompleks, hvor det er mere smag end duft som gør den til en behagelig oplevelse.
Øllet holder ca. 5,2% og bør serveres ved 6-10 grader.

India Pale Ale

Stensbogaard Bryghus´ IPA er en kraftfuld og fyldig øl med en tydelig humlekarakter. Hele 5 humlesorter fra både England og USA er valgt for at give denne øl en kraftig forfriskende bitterhed samtidig med en fremstående smag og duft af blomster, græs- og citrus. Der er anvendt en speciel gær for at forstærke frugt-aromaen i øllet. Den markante bitterhed er nænsomt afbalanceret med forskellige malttyper og honning, således at bitterhed, fylde og sødme går op i en højere enhed.

Dette er en kompleks øl, som er en oplevelse i sig selv, men måske specielt for dem, der sætter pris på en kraftig og godt humlet øl.
Øllet holder ca. 5% og bør serveres ved 6 -12 grader
Den er en perfekt ledsager til kraftige retter, fx. ungarsk gullash

Kobber & Karamel

Kobber & Karamel er en aromatisk og karakterfuld øl med et dejligt flot skum. Karamelmaltene giver sammen med farinen den gyldne farve og den komplekse smag.
Humlen er den milde og let krydrede Tettanger fra det sydlige Tyskland samt den populære Perle, som giver øllet en dejlig duft af frugtig humle.
Der er tale om en øl med rigtig meget smag trods sit lave alkoholindhold. En ideel ledsager til mad og gerne de kraftige retter
Øllet holder ca. 5 % og bør serveres ved 9-12 grader.

Modnet Pale Ale

Denne Ale er modnet længere end normalt, den har en fyldig maltprofil med tydelig humle uden at være bitter. Der er brugt både engelske og amerikanske humletyper til at afstemme aroma og bitterhed, som efterlader noter af blomster og citrus
En øl med rigtig meget smag, som man får lyst til at drikke mere af. En ideel ledsager til mad, prøv den til røget laks med nye grønne asparges.
Øllet holder ca. 5,2 % og bør serveres ved 5-12 grader.

Yuzu Biiru

En lys hvedeøl som er tilsat den meget hypede frugt Yuzu.
En dejlig forfriskende smagsoplevelse med en symfoni af citrus aromaer. Syre og sødme er nøje afstemt. Øllen drikkes i solskin på terrassen til maden, især de lettere retter herunder sushi.
Hvis du vil læse lidt om Yuzu klik på dette LINK

Sushi Biiru

En ganske speciel øl brygget med ris efter original japansk opskrift.
Der er tale om en lys og tør øl, som langsomt efterlader et meget fyldigt og komplekst smagsindtryk.
Der er således ikke tale om markante malte- eller humle-profiler, men om en øl, som egner sig perfekt til det japanske køkken, hvor ris og fisk er ingredienser.
Øllet holder ca. 5 % og bør serveres ved 5-12 grader.

English Dark Stout

English Dark Stout er en rigtig sort og fyldig øl. Den føles nærmest tyk og skummet er fedt
Her kan man virkelig mærke, at øllet er ufiltreret, smagen er meget fyldig og med noter af både lakrids, chokolade og kaffe. Modsat de fleste stout er den ofte lidt brændte smag nedtonet.
En perfekt ledsager til ost og søde sager.
Øllet holder 6,8%. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 6 - 12 grader.

Fynsk Bock

Der er tale om en dobbelt bock, med et gyldent ravfarve Øllen er brygget efter gamle principper. Det giver en meget fyldig maltsmag. En øl med flot udseende og stor smag
Øllen holder 7,5 %

Juleøllerne

Julen begynder snart på Stensbogaard Bryghus(der brygges i juni/juli), i år med 2 juleøl.
Julebryg, vi forsætter med få justeringer sidste års succes . Vi har brygget en rigtig kraftig sag med ca. 8% alk. Farven er mørk og smagen er intens med en dejlig julesødme. Du kan fornemme humle som jo er en vigtig bestandel i øl, men du kan også smage julen hvor appelsin og koriander er med til at gøre denne juleøl til en stor smagsoplevelse. Vi brygger i god tid så øllet får lov at lagre
Julestout, en kulsort øl med meget stor fylde. Den er blød og lidt sød. Her er ingen juletilsætninger, kun de rene råvarer, men i overflod
Juleøllerne passer fint til den fede julemad, eller skænk dem i et godt ølglas ( gerne bovleglas) og nyd den sammen med de søde julegodter.
Serveringstemperatur 5-8 C.

Fynsk Vildgær (ikke længere på lager)

En spontangæret øl hvor rønnebær og friske honningfyldte bitavler sammen med Vorherre har sørget for resultatet.
Smagen er en kompleks hvor Rønnebærets bitterhed fornemmes, honningens komplekse smagsstoffer og Brettanomyces kulturens tilstedeværelse gør den til en interessant og positiv smagsoplevelse
Øllen holder 8,3 %